Winteratelier (Kerstvakantie): DAGPAS 28/12/’23 Op reis naar toen, in de voetsporen van Anna Boch (geb.jaar 2012 – 2019)

 30,00

Uitverkocht

Artikelnummer: 231228 Categorie: Tags: , , , , , ,

Beschrijving

Tijdens deze kunstzinnige vakantiestage duiken we in de impressionistische wereld van kunstenares Anna Boch. We reizen terug in de tijd en brengen spelenderwijs haar stillevens tot leven in het atelier. We trekken er op uit en vergelijken de landschappen in en rond het atelier met deze op haar kleurrijke schilderijen. Anna Boch maakte zich als enige vrouwelijke schilder lid van de Avant-garde kunstkring en ontdekte zo samen met collegakunstenaars hoe het zonlicht in haar werk de kijker kan bereiken. Net als zij onderzoeken wij haar inspiratiebronnen als James Ensor en Theo van Rysselberghe om vervolgens onze eigen creaties tot leven te brengen! We schilderen, verbeelden, spelen, verhalen en vertalen een hele week het leven op doek, aan het einde van de 19de eeuw!

Voor deze module maken we van dinsdag 26 tot vrijdag 20 december gebruik van het warme winteratelier, Schotlandstraat 50 te Diest.  Dit is een grote verwarmde ruimte, die tijdens de wintermaanden als mooi alternatief gebruikt wordt. In de lente kan je ons weer vinden in het openluchtatelier in Zelem (Heesbos) en Molenstede (GBS De Buitenkans)!

Wat breng je mee? Je lunchpakket, een gevulde drinkbus én twee versnaperingen in een handig rugzakje. Kledij die tegen een kunstig stootje kan is een pluspunt… .

De groep bestaat uit max. 12 deelnemers, de activiteit gaat door vanaf 8 inschrijvingen! Wij kiezen bewust voor een kleine groep, en een warme huislijke sfeer. Dankzij de grote leeftijdsmarges wordt het bovendien mogelijk om samen met je broer of zus deel te nemen!

Kom je graag vier dagen naar deze kunststage? Schrijf je dan in één keer in. (Zie overzichtspagina)

Extra informatie

Leeftijd

10 jaar, 4 jaar, 5 jaar, 6 jaar, 7 jaar, 8 jaar, 9 jaar

Wanneer

Dinsdag 26 tot en met vrijdag 29 december 2023 van 9 tot 15.30 uur
(Gratis opvang tot 16 uur)

Locatie

Winteratelier Kunstlicht, Schotlandstraat 50, 3290 Diest

Prijs

30 euro

Maand

december