Licht in de duisternis! Op zoek naar lichtbronnen… in beeldende kunst! (Geb.jaar 2011-2017) Kuater 9 X 90 MIN

 65,00

8 beschikbaar

Beschrijving

Samen ervaren, genieten, ontdekken & creëren! We combineren beeldende KUnst en theATER. Dat is KUATER! We gaan steeds aan de slag in kleine groep, in een warme huiselijke sfeer. 

“Licht… in de duisternis”

Zonder licht… geen beeldende kunst! En toch zie je zelden waar dat licht vandaan komt. Week na week onderzoeken we spelenderwijs waar de lichtbron zich bevindt en welke soorten licht er voor zorgen dat wij al vele eeuwen kunst kunnen bewonderen.

We maken kennis met Mexicaans beeldend kunstenaar Bosco Sodi en zijn poging om de mens en natuurelementen dichter bij elkaar te brengen. We kijken naar Hedendaags kunstenaar, Rebecca Horn’s lichtspektakel: heartshadow en we keren terug in de tijd voor de clair-obscurtechniek in Rembrandt’s werken. We duiken in de iglo’s van Mario Merz, afgewerkt met neon en we gluren door de vele mooie kleurrijke glasramen, gemaakt door lokaal glaskunstenaar Warner Berckmans! In het Kunstlichtwinteratelier vormen de vlammen van het gezellige vuur week na week onze inspiratiebron!

Met ons penseel, een vergrootglas en heel wat kunstboeken gaan we negen weken lang aan de slag. We schilderen, boetseren, drukken, fotograferen, experimenteren en creëren erop los!

  Wat breng je mee? Een gevulde drinkbus in een handig rugzakje

  Wat doe je aan? Kledij die tegen een kunstig stootje kan is een pluspunt…

  Deze kunstlichtmodule gaat door vanaf 8 inschrijvingen, de groep bestaat maximum uit 12 kinderen. We gaan aan de slag in en rond het kunstlichtatelier in Diest! We trekken er in functie van het kunstzinnig onderzoek vaak op uit richting de stad, het Citadel- of Warandepark! 

  Extra informatie

  Leeftijd

  10 jaar, 6 jaar, 7 jaar, 8 jaar, 9 jaar

  Wanneer

  9 x 90 minuten van 02/10/2023 tot 04/12/2023
  16.30 uur – 18.00 uur (Niet tijdens herfstvakantie)
  4, 11, 18, 25 oktober
  5, 15, 22, 29 november
  13 december: De kinderen zijn gids tijdens de expo 'Licht in de duisternis'!
  Ouders, grootouders en buren zijn welkom!

  Locatie

  Winteratelier Kunstlicht, Schotlandstraat 50, 3290 Diest

  Prijs

  65 euro